Συχνές Ερωτήσεις

Είναι το γνωστό σε όλους μας μόνο basketball, που λίγο έως πολύ όλοι μας έχουμε παίξει στα ανοιχτά γήπεδα της γειτονιάς μας. Τώρα το μονό έγινε επίσημο αγώνισμα από την FIBA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) και έχει ως τελικό στόχο της να γίνει ολυμπιακό αγώνισμα.
Το 3x3 Urban Legends Tour είναι μια σειρά συνδεδεμένων μεταξύ τους τουρνουά, που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, το tour είναι υπό την αιγίδα της FIBA και ο τελικός νικητής της κατηγορίας Elite κερδίζει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (World Tour).
Το Urban Legends είναι το μοναδικό Tour στην Ελλάδα (και ένα από τα 12 στην Ευρώπη)που συνδέονται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (World Tour) στην Πράγα. Είναι μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και έχει επιλεχθεί από την FIBA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χάρις το πολύ υψηλό οργανωτικό του επίπεδο.
Είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (όχι εθνικών ομάδων). Αποτελείται από 5 σταθμούς (Masters) ανά τον κόσμο (ένας εξ αυτών είναι η Πράγα) και μια τελική διοργάνωση, στην οποία ανακηρύσσεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Η πρόκριση μιας ομάδας στα Masters μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από Qualifier διοργανώσεις όπως το 3x3 Urban Legends Tour.
Στο 3x3 Urban Legends μπορούν να συμμετάσχουν όλοι από την ηλικία των 7 ετών (στην κατηγορία Rookies) μέχρι όποια ηλικία κάποιος ...αντέχει, οι ομάδες φυσικά χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες.
Οι ηλικιακές κατηγορίες ανακοινώνονται από τους διοργανωτές. Οι ομάδες κατατάσσονται στις κατηγορίες ανάλογα με τον μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτης της ομάδας. Για παράδειγμα εάν μια ομάδα αποτελείται από 3 αθλητές 14 ετών και έναν αθλητή 17 ετών, η ομάδα θα συμμετάσχει στην κατηγορία κάτω των 18 (U18) και όχι στην κατηγορία κάτω των 15 (U15).
Το 3x3 Urban Legends θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, Οι τοποθεσίες και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Κάποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέσω του www.playfools.gr, ή μέσω του www.3x3planet.com (εφόσον έχει κάποιος προφίλ) ή ακόμα και λίγο πριν ξεκινήσει η διοργάνωση (επί τόπου).
Προφίλ μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μέσω του site της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (www.planet.com), εκεί ακολουθώντας τις οδηγίες να δημιουργήσετε το ατομικό σας προφίλ.
Δημιουργώντας προφίλ στην επίσημη σελίδα του 3x3 (www.3x3planet.com), μπορείτε να ενημερώνεστε για τις επίσημες διοργανώσεις υπό την αιγίδα της FIBA και μέσα από το προφίλ μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε αυτά τα επίσημα τουρνουά. Δηλώνοντας συμμετοχή μέσω του προφίλ τους κερδίζουν πόντους ανάλογα με τις νίκες τους και ανεβαίνουν θέσεις στην παγκόσμια επίσημη κατάταξη.
Η FIBA στην προσπάθεια της να αυξήσει την δημοτικότητα του νέου αυτού αγωνίσματος, δημιούργησε μια παγκόσμια κατάταξη στα πρότυπα του tennis, εκεί οι αθλητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες κερδίζουν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε διοργανώσεις με μεγαλύτερα έπαθλα (π.χ. 3x3 All Stars).
Για την κατηγορία Elite, το έπαθλο είναι η συμμετοχή στο World Tour Masters της Πράγας, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την PlayFools (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή).
Ναι φυσικά, μπορείτε να δείτε τους επίσημους κανονισμούς της FIBA για το 3x3 εδώ.